Străina din oglindă s-a întors!

Bucati-suflet

Străina din oglindă s-a întors, iar eu simt că pășesc pe o gheață prea subțire…nu vreau să mă întorc acolo. Mi-e bine acum, sunt fericită și zâmbesc, zâmbesc din suflet…mă bucur pentru fiecare clipă din viața mea. Nu, nu, refuz să mai plec în acele locuri care îmi aduc doar suferință și durere. Vreau să stau aici, lângă oamenii care mă iubesc și care mă învață și pe mine să-i iubesc.

Încerc să o ignor, dar  îmi zâmbește și mă cheamă la ea. Închid ochii, iar în fața mea apar oameni ce au plecat de mult timp din lumea aceasta. Durerea mă îngenunchează și cad la pământ. Pământul este rece și umed. Mă lupt cu mine și caut puterea de a mă ridica, dar ceva mă ține pe loc. Privesc în jur și simt greutate în mâini. Palmele mele se mișcă greu prin pământul rece și umed. Inima îmi tresare, încep să respir din ce în ce mai greu…picioarele îmi tremură…simt că amețesc și mă las purtată prin trecutul meu plin de amintiri ce dor. Fiecare amintire doare, iar durerea se ascunde în corpul meu. Vreau să scap, să scap de toată suferința din sufletul meu.

Durerea îmi sfâșie sufletul și îl rupe în bucăți…Nu, nu…nu îmi distruge sufletul. Corpul mi se zbate și caută o cale de scăpare. O ultimă suflare și corpul meu devine ușor…simt că plutesc. Nu mai pot să mă mișc…doar ochii mei triști caută în jur ajutor. Prea mult întuneric și doar o fărâmă de lumină care încearcă să pătrundă în această lume…

În timp ce o privesc, raza de lumină crește și crește…și reușesc să întrezăresc o fereastră. O șansă de ieșire, o cale de scăpare pentru mine și pentru sufletul meu. Încerc să strâng bucățile sfâșiate din sufletul meu, dar fiecare atingere doare. Inima, pieptul, capul, ochii, mâinile dor, dor rău de tot…simt durere, suferință, frică, nepăsare, teamă…Într-o secundă de disperare, arunc bucățile sufletului pe fereastră, iar raza de lumină îmi acoperă corpul. Îmi atinge inima și ochii, îmi mângâie pieptul și capul și simt cum prind putere…închid pentru o secundă ochii și îi deschid gândindu-mă la iubire și fericire, pace și armonie…

Lumea sumbră a dispărut. Străina din oglindă nu mai este. În fața mea sunt eu…și zâmbesc! Amintirile nu mai dor…văd iubire și fericire, pace și armonie în ochii aceia care cândva odată erau doar triști….

Jurnalul sufletului – filă din povestea vieții

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s