Sensibilitatea – calitate și nu defect

IMG_20180902_233302_413

Nu vei știi niciodată ce lecție de viață mi-ai predat astăzi. Nu o să îți spun pentru că sufletul meu nu mă lasă. Am simțit astăzi că inima mea bate cu adevărat. Astăzi am prins curaj să merg mai departe cu ceea ce fac. Și nu uita, fiecare gând vine din suflet și scriu doar ce simt…

Astăzi m-ai dus în locul unde sufletul tău se simte cel mai bine. Mi-ai arătat oaza ta de liniște…locul unde tu ești cel care își aruncă masca și te lași purtat în lumea gândurilor tale. Locul este sublim. Ai ales bine! E prima dovadă că ești capabil să ai gânduri mărețe pentru viața ta și viitorul tău. Trebuie doar să înveți să ai încredere în tine și intuiția ta. Ea e cea care te ghidează spre alegerile cele mai bune pentru sufletul tău. Nu permite nimănui să creadă altceva despre tine și dacă totuși vei întâlni în calea ta oameni care văd în tine altceva…acceptă că este părerea lor și mergi mai departe. Nu ceea ce gândesc ei despre tine contează, ci ceea ce vezi tu atunci când te privești în oglindă. Dacă tu te iubești așa cum ești…restul părerilor nici nu mai contează. Puțini vor fi oamenii care vor vedea frumusețea sufletului tău, pe acei oameni păstrează-i în viața ta, iar pe cei ce vor avea gânduri negative alungă-i! Acei oameni au sufletul negru din cauza frustrărilor din viața lor. Omul care jignește, se jignește pe sine! Omul care urăște, se urăște pe sine! Omul care judecă, se judecă pe sine! TU, iubește frumos…și vei fi fericit mereu!

Mi-ai povestit ceva astăzi. M-ai surprins! Nu voi spune ce, dar îmi pare rău că nu am putut să spun mai mult. În clipa de tăcere care a urmat, eu mi-am strâns gândurile și mental am scris ceva despre tine. Descopeream un alt om în fața mea. Ai o sensibilitate pe care puțini oameni o au. Transformă această sensibilitate în calitate și transformă acest dar într-un atu. Nu alunga acest dar din inima ta, dar ai grijă să nu devină slăbiciunea ta. Oamenii nu vor înțelege mereu gesturile tale, dar nu te chinui să le explici. Tu știi de ce te comporți așa și nu trebuie să te justifici în fața nimănui. Ești capabil să faci mult bine în viața ta și ai puterea și dorința de a face acest lucru. Cei care vor știi să aprecieze acest lucru îți vor mulțumi, iar ceilalți vor fi ca și pomi uscați dintr-o pădure. Nu-i vrei acolo, dar totuși sunt pentru că așa trebuie. Nu te descuraja niciodată! Gândește pozitiv și permite-ți să visezi și să îți dorești. Cu fiecare pas pe care îl faci în viața înveți ceva și nu uita: Nici un om nu a ajuns acolo unde și-a promis bătând din palme, ci a fost nevoit să lupte pentru ceea ce își dorește! Ai determinare și vrei să muncești așa că trebuie să ai răbdare. Cândva odată vei avea ceea ce îți dorești și atunci vei mulțumi pentru fiecare pas pe care l-ai făcut…pentru fiecare situație prin care ai trecut. Viața te învață să lupți așa că prinde curaj și luptă pentru viitorul tău!

Vei mai greși în viața, dar nu te da bătut. Învață lecția și mergi mai departe. Vei avea momente când vei suferi, dar nu renunța să fii așa cum ești. Spune o glumă, două, trei și mergi mai departe. Nu bate pasul pe loc, căci timpul trecut nu se mai întoarce. Ai un suflet bun și un chip frumos. Învață să apreciezi calitățile tale și transformă-le în atu-urile tale și da, ai multe calități… Și nu uita: Și cel mai puternic om se mai clatină din când în când în fața problemelor, dar tu ai deja locul în care devii mai puternic. Folosește-l ori de câte ori ai nevoie, dar nu spune nimănui de câte ori îl vizitezi.   Permite-i  sufletului tău să aibă acest secret doar pentru el!

Jurnalul sufletului- filă din povestea vieții

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s