Ziua mea magică

asphalt-blue-clouds-1133505

Astăzi ca în fiecare zi de marți am fost la Biserica Sfântul Anton. Nu mi-e rușine să recunosc că am căutat și ajutorul lui Dumnezeu pentru a mă face bine. Și chiar mă simt mai bine. Mă simt mult mai bine după ce mă rog. Intru în biserică și las gândurile să iasă la suprafață. Astăzi plănuisem în amănunt cum va decurge toată ziua mea, dar viața a avut un alt plan pentru mine….

Am căutat un cadou pentru  cineva și am intrat și ieșit din magazine fără să cumpăr nimic. Simțeam că lipsește ceva, că trebuie să ajung în altă parte așa că am plecat spre următoarea destinație a mea. Îmi doream să ajung la o altă biserică unde nu mai fusesem de câțiva ani. Am deschis Google Maps și am pornit la pas prin București. Aplicația se tot bloca așa că m-am hotărât să merg oriunde mi se îndreaptă pașii fără să știu locul unde voi ajunge și ce voi vedea. Pentru prima dată făceam un drum la pas prin București fără să dețin eu controlul asupra situației. Pentru prima dată nu îmi mai era frică că mă voi rătăci și nu voi știi să ajung acasă. Am avut încredere că pași mei vor urma drumul pe care trebuie să fiu astăzi…

Am mers pe stradă și am zâmbit la fiecare lucru care îmi amintea de visele mele, de dorințele mele…m-am relaxat și bucurat de plimbarea la pas prin București. Am simțit că așa este și viața mea. Uneori stabilesc să ajung undeva, dar asta nu înseamnă că eu chiar trebuie să ajung acolo. Dacă îmi stabilesc un obiectiv, nu înseamnă că este cel mai bun pentru mine, ci dacă se schimbă obiectivul înseamnă că de fapt primesc ceea ce am nevoie în acel moment…Nu orice drum ales în viață este cel mai bun pentru mine, iar dacă las viața să așeze lucrurile cum trebuie rezultatul este unul mult mai bun pentru mine.

Acum 9 săptămâni am început să mă rog la Dumnezeu și l-am rugat să mă ajute să nu mă m-ai simt că rătăcesc pe al vieții drum fără o destinație anume. Iar răspunsul Lui a fost pe măsură. Indiferent de drumul pe care îl aleg în viață, El va avea grijă ca pași mei să se îndrepte spre ceea ce am eu nevoie în viața mea. Nu contează dacă merg pe un bulevard sau o stradă adiacentă, nu contează ce drum aleg în viață, căci el mă va duce în locul unde trebuie să ajung. Astăzi, întâmplător am răspuns unei fete care cerea informații. Căuta Biserica Sfântul Anton…fix locul de unde eu plecasem în mica mea plimbare. Eu nu am ajuns la biserica unde voiam să merg, dar i-am recomandat ei să se ducă acolo…

Viața nu este simplă, dar este minunată atunci când ne oprim și privim în jurul nostru. Drumul nostru nu este ușor în viață, dar cu un pic de ajutor poate fi mai ușor de parcurs.

Jurnalul sufletului – filă din povestea vieții

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s