Lumea reală așa cum este ea

8500489beb252377e592c429c9c263e5_XL

Trăiam adesea într-o lume imaginară pe care mi-o creasem în copilărie. Atunci când lumea reală nu mă făcea fericită, fugeam în lumea mea unde eram cine voiam să fiu și eram așa cum voiam să fiu. Nu mă acceptam, consideram că nu sunt suficient de bună pentru a fi iubită așa că trebuia să fiu de fiecare dată altcineva până în ziua când cineva avea să mă iubească. Rana de respinge era atât de puternică încât nici eu nu aveam control asupra ei.

M-a durut când am aflat că de fapt, copil fiind, am simțit că mama mea nu mă iubește și astfel mi-am creat o lume în care oamenii mă iubeau. Copil fiind am crezut că nu merit să fiu iubită așa cum sunt, deoarece dacă propria mea mamă nu mă iubește, nimeni nu va putea să mă iubească…Nu înțelegeam de ce nu pot fiu iubită și am început să lupt să fiu perfectă. Oamenii iubesc perfecțiunea și m-am gândit că voi fi astfel și eu iubită, dar nu a fost așa. Ceea ce eu nu vedeam era faptul că mă îndepărtam de mine însumi și mă transforma în ceva ce nici măcar eu nu puteam iubi.

În ziua când m-am acceptat pe mine, cea reală, mi-am dat seama că de fapt iubirea are multe forme. Ea poate veni din lucruri mărunte sau gesturi mărețe și dacă învăț să le văd așa cum vin ele în viața mea pot să simt iubirea. Doar eu știu ce mă face fericită și momentele când eu simt că iubirea îmi bate în geam. Poate uneori îmi va bate la ușă, poate uneori îmi va bate la geam sau poate uneori va ieși de sub pat…

În ziua când m-am oprit din căutările în lumea mea de vis am văzut cu proprii ochi iubirea din viața mea. Ea fusese acolo mereu, dar eu nu o văzusem căci eram în lumea mea de basm. Viața însăși este o poveste și fiecare om zi de zi trăiește o filă din aceea poveste. Nu am mai visat, ci mi-am dorit și am găsit în viața mea reală ceea ce căuta în lumea mea de basm. Am avut curajul să privesc în jurul meu și am găsit iubirea.

Mama mă iubise și mă iubea așa cum știa ea…Și astfel am învățat că: Iubirea se simte așa cum ți-e dăruită de oamenii din jurul tău, nu există o formă ideală a ei, ci ea se simte și se trăiește în diferite forme.

Jurnalul sufletului – filă din povestea vieții

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s