Esențele tari se țin în sticluțe mici…

maxresdefault

Copil fiind, atunci când am auzit pentru prima dată această expresie, m-am gândit la parfum. Mintea mea se concentra să focalizeze sticluțe mici de parfum și îmi imaginam că ele au un miros mai intens dacă recipientul este mai mic…Mult mai târziu, după ce am crescut, am dat o altă explicație acestei expresii…

Adolescentă fiind, am crezut că se face referire la înălțimea oamenilor. M-am gândit că ”sticluțele mici” este o metaforă pentru persoanele scunde, iar ”esențele tari” se referă la caracterul lor sau la puterea pe care o dețin aceste persoane. Îmi imaginam că ei, deși sunt mici de statură, au o putere care poate învinge și cel mai înalt om după acest pământ. M-am gândit că poate este un îndemn pentru ei, ca un citat motivațional, ceva ce avea scopul de a-i motiva să construiască lucruri mărețe…și pentru a elimina complexitatea care poate le acapara viața… Mult mai târziu am găsit o altă explicație!

Ajunsă la vârsta maturității, am găsit o altă explicație expresie. Astăzi cred că este o metaforă despre viața oamenilor! Despre calitate și cantitate. Cred că este vorba despre calitatea vieții umane și despre cantitatea lucrurilor care ne fac fericiții. ”Esențele tari” înseamnă emoțiile, trăirile și sentimentele care ne fac fericiții sau deopotrivă nefericiți! Sunt motivele sau obiectivele noastre pentru care luptăm în viață. Toți, la un moment dat în viață, am făcut cel puțin o dată, o listă cu ceea ce vrem să facem cu viața noastră. Fiecare dintre noi și-a stabilit cel puțin un scop pentru care a lupta și poate l-a atins. Acele esențe tari din viața noastră care ne motivează să ne trezim dimineața și să muncim pentru a transforma visele în realitate!

” Sticluțele mici” se referă la cantitate și la faptul că de cele mai multe ori bucuria sau fericirea vine din fapte mici, dar mărețe! Cantitatea bunurilor materiale pentru care, uneori luptăm aprig, nu ne va aduce întotdeauna împlinirea sufletească pe care o căutăm. Viața simplă poate fi foarte minunată! Visele ne aduc bucuria în suflet, iar atunci când ele devin realitate ne aduce fericirea în viață, dar…

Dar, nu toate visele ne fac fericiții! La un moment dat este bine să îți pui viața pe pauză și să te gândești ce te face cu adevărat fericit! Să refaci lista și să îți stabilești ce esențe tari te fac fericit și cum găsești sticluțele mici din viața ta. În momentul când descoperi ce te definește ca om, începi să simți esențele tari și să faci o nouă colecție de sticluțe mici!

Jurnalul vieții – filă din povestea vieții

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s