Femeia puternică – mit sau realitate

Zilele trecute am citit un articol conform căruia femeia trebuie să fie puternică, să nu își arate slăbiciunile și să fie cât mai rece și indiferentă cu bărbații din viața ei. Femeia ca să fie curtată trebuie să fie asemănată cu o scorpie și să fie insensibilă. Și fix când citeam eu acele rânduri atât de profunde și ”adevărate” mi-am dat seama de ce sunt încă singură la vârsta de 30 de ani.

Nu aș spune despre mine că sunt o persoană puternică, ci mai degrabă că am capacitatea să mă adaptez la orice situație din viața mea și să fac în așa fel încât să rezist și să înving! Am și eu momentele mele când simt că cedez și nu mai am puterea necesară să merg mai departe. Plâng adesea pentru că așa simt…Îmi reconfigurez planul pe care îl am dacă observ că nu duce în direcția pe care mi-o doresc! Se pare că am un minus la prima calitate a femei ideale și care este la mare căutare în societatea modernă. Un pic supărată, mi-am tras cutia cu șervețele lângă mine și m-am pregătit sufletește să citesc următoarele rânduri.

Nu prea îmi arăt eu slăbiciunile, dar mi se pare aberant să ascund de oamenii din jurul meu temerile și fricile mele. Dacă îmi doresc cu adevărat ca cineva să mă cunoască, trebuie să vorbesc despre mine și ce gânduri mă bântuie uneori. Nu spun că îmi povestesc de la început toate secrete vieții, căci uneori un pic de mister ajută mai mult decât credeți, dar vorbesc despre reacții vizibile pentru ochiul uman. Nu pot să mă blindez și să ridic mii de ziduri în jurul meu și să par altfel decât sunt! Prefer, acum că am reușit să mă accept așa cum sunt, să arăt lumii cum sunt eu cea reală, iar cine vrea să rămână  e bine primit în viața mea, iar cine vrea să plece e liber să facă ce vrea. Se pare că am bifat X și la cea de-a doua calitate pentru femeia supremă. M-am gândit că poate am noroc la ultima calitate, dar se pare că…

Nu sunt eu foarte sociabilă mereu, dar nu pot să fiu rece și indiferentă. Am fost cândva și nu mi-a plăcut. Prefer să râd din suflet dacă așa simt sau să plâng la un film romantic.  În cazul în care vreau să fiu îmbrățișată spun. Îmi place să spun ceea ce simt sau ceea ce gândesc. Am experimentat și opusul și am ajuns în pragul depresiei, deci…

Nu există o tipologie pentru femeia puternică. Fiecare femeie este puternică în felul ei, datorită poveștii de viață pe care o are în suflet. Nu există femeia ideală care este preferată de majoritatea bărbaților! 

Am ales să fiu eu însumi, dar nu acesta este motivul pentru care sunt încă singură!

Jurnalul sufletului – filă din povestea vieții

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s